13:30

Westermalms IF (Senior)

Referat: Essinge IK - Westermalms IF (Senior)

1:a halvlek
En tempostark och tuff match med många fysiska dueller och bra motstånd gav oss en resultatmässigt jobbig start på utesäsongen 2011. Matchen började annars bra och trots några småskador på Max och Fabian lyckades vi hålla spelet uppe bra i första halvlek. Vi orkade pressa motståndarna som vi hade pratat om före matchen och trots stort bollinnehav och spelövertag för de större och mer rutinerade motståndarna släppte vi inte till så många målchanser. Vi lyckades sticka upp i några få kontringar och hade även några hörnor som inte var helt ofarliga. Trots att vi stod upp bra i första halvlek släppte vi in två mål i halvleken. Westermalm hade ett klart övertag i både närkampsspelet och i luftrummet och detta var grunden till de båda målen, inte så mycket att göra åt.

2:a halvlek
Lite taktiska ändringar i halvtid skulle göra att vårt kantspel kom igång och att vi skulle straffa motståndarna genom kontringar via yttermittfältare och forwards. Men vi fick en rätt tuff start på den andra halvleken och de gick relativt enkelt upp till både 3-0 och 4-0. Bollinnehavet var genom hela matchen i stor favör för Westermalm och vi hade det jobbigt både offensivt och defensivt. De hade ett stabilt och bra passningsspel vilket gjorde att vår bollpress blev ansträngande och tog mycket energi. I vår offensiv var Westermalm i sin tur aggressiva i sin press vilket gjorde att vi fick få möjligheter att verkligen rulla boll och spela oss fram till offensiva lägen. Detta gjorde att vi fick lite återhämtning och trots att alla killar kämpade på bra var det inte mycket att göra åt slutresultatet 5-0 till Westermalm. Vi ska dock inte glömma att vi stack upp i några farliga kontringar och anfall i slutet av andra halvlek som mycket väl hade kunnat ge utdelning. Jag tänker framför allt på Kalle Netz kontring på högerkanten, Julius skott strax utanför och Max skott i ribban.